BK Walldia- Genevad/Veinge B-lag 210607

Premiär både för B-laget och för den nya fina vinröda matchdräkten.
Efter en kalabalikartad utprovning av storlekar stämde numreringen på spelarförteckningen lika bra som ett travtips en lördagseftermiddag, dvs inte alls.

Den på förhand utskrivne spelarförteckningen fick rättas och det ordentligt. Som tur var fanns det gott om tid innan fogis stängde - så det fixade sig.

B-matcherna av hävd brukar inte vara så händelserika framför mål och denna matchen var inget undantag - i alla fall första halvlek.

Efter spel på mittplan i 10 min bröt Tanne i BKW av med en rush på vänsterkanten och ett bra avslut där gästernas målvakt Rasmus Bengtsson med möda kunde freda sitt mål.

Hemmalaget behåller sitt grepp där bl.a Fredde Johnsson var nära ett par ggr att spräcka nollan.

Men den som ska spräcka nollan var Sakhi efter att Fredde än en gång spelar in från vänster, 1-0 tid 24 min.

Men bara ett par minuter efter att Walldia tagit ledningen händer en tråkig sak när en av spelarna i gästernas lag i en närkamp ramlar så illa att han hamnar på axeln så illa att han fick bäras ut på bår.
Ambulans tillkallades och den skadade spelaren kom så småningom under vård.

Matchen kom så småningom igång igen och dominerades ganska stort av hemmalaget som så långt borde haft en större ledning. Dominant på mittplan var Bujar Mazreku som såg ut att trivas.

Dagens domare Pontus Johansson blåste av för pausvila.

Andra halvlek var den första lik, det är hemmapojkarna som dominerar men gästerna är inte ofarliga.
20 minuter in i andra halvlek utökar hemmalaget sin ledning med en riktig kanon upp i nättaket, och det är Bujar som ligger bakom passningen ut till höger där Robban Andersson slår till och Bengtsson i G/V kassen är chanslös
2-0 tid 65min.

Gästerna reducerar 7 min senare på en volleykanon efter hörna (2-1).

Hemmapojkarna har dominerat så pass mycket att det vore missvisande om gästerna skulle kvittera också.
Men en av matchens dominanter Bujar Mazreku skulle stilla oron, Antonio trixar sig fram på vänsterkanten innan han hittar Bujar centralt som prickskjuter in 3-1 i Bengtssons vänstergavel, tid 79 min.

5 min senare stänger Tanne matchen när än en gång Antomio Saitovski serverar på silverbricka denne gång till Tanne 4-1.

En rättvis och klar seger för BKW, där ett antal spelare som haft skadekänningar fick lufta sig och verkade klara ”testen”.

Walldias 3 juniorer slog igenom redan förra säsongen och är inte sämre denna säsongen, Jakobsson i försvarslinjerna, Norberg mittfältet och Saitovski framåt, det dröjer inte länge förrän dessa grabbar är bofasta i A-laget.